top of page
DSC_1913.JPG
20200810_124141120_iOS.jpg

ÄPPLARÖ
ARRENDE

Drömmer du om att driva ett småskaligt jordbruk och bo på världens vackraste plats? Nu finns möjligheten att arrendera Äpplarö Gård!

 

Sedan 2009 driver familjen Johansson gården och vi letar nu efter några som vill ta över. Gården ligger på en vacker liten ö som heter Äpplarö, belägen i Stockholms skärgård.  Ön är idyllisk med vackra ängar, släta klippor och lummig skog. Delar av ön, och några kringliggande öar, täcks av Äpplarö naturreservat.

 

Äpplarö Gård är ett litet skärgårdsjordbruk med naturvård, självhushållning och lantrasbevarande som huvudsyften. Idag bevarar vi en gammal svensk lantras Klövsjöfåret, från Klövsjö i Jämtland, och på gården finns också några Hedemorahöns.         

             

Gården består av ett hus på 100 kvm med en källare och matkällare. Huset ligger precis intill havet i söderläge med en egen brygga för flertalet båtar. Precis intill vattnet finns en sjöstuga på ca 40 kvm som har sommarvatten, utedusch och utedass. Den hyrs ut sommarhalvåret via Airbnb. Mellan sjöstugan och huvudhuset finns en odlingsyta och på baksidan finns ett växthus. Ett mindre stall, en lada med tre olika plan och två verkstäder tillhör också gården. Det finns flera ängar runt ön med fårstängsel. Möjligheten att köpa traktor, fyrhjuling och andra motorfordon samt verktyg finns. Vi ser gärna att man tar över fåren och hönsen.

 

Idag är vi de enda som bor på ön året om men det finns ett 40-tal sommarbostäder. Det finns en fantastiskt fin gemenskap på ön med midsommarfirande och Äpplaröveckan som firas i slutet av juli varje sommar. På de kringliggande öarna Ingmarsö, Svartsö, Ljusterö, Husarö och Finnhamn finns flertalet bofasta.  Till ön kommer man med egen båt eller Waxholmsbåt från Stockholm eller Åsättra på Ljusterö. På kringliggande öar som Ingmarsö och Svartsö finns det matbutiker, bageri, restauranger och skolor.

 

Man kan läsa mer om prospektet här:

https://applaroarrende.se

Fåret.jpg

ÄPPLARÖ GÅRD

bottom of page